Velkommen til Agder Energi Nett.

Plusskunde

Agder Energi Nett får stadig flere forespørsler fra kunder som ønsker å bli plusskunder. Ønsker du å bygge solcelleanlegg, sette opp en liten vindturbin eller har du et mikrokraftverk på eiendommen din? Ønsker du å installere batteri? Da kan du bli plusskunde.

Les mer om plusskundeordningen her

Vi ønsker å forenkle prosessen med å bli plusskunde og har derfor laget noen verktøy for deg og din el-installatør:

Trinn 1 – Valg av effekt

Hvor mange kW ønsker du å installere? Du eller din el-installatør kan nå få en automatisk vurdering av hvilken effekt som kan installeres hos deg. Bruk vår effektkalkulator ved å legge inn ditt Målepunkt ID:

Enfase produksjonsanlegg mindre enn 3,7 kW eller trefaseanlegg mindre enn 6,4 kW kan du knytte til uten å bruke effektkalkulatoren – gå direkte til trinn 2.

Trinn 2 – Godta vilkår

Når du har bestemt deg for å bli plusskunde må du godta vilkår for tilknytning.

Dette gjør du ved å logge inn på Min side

(Velg Skjemaer – Plusskundevilkår og hukk av i boksen for å bekrefte vilkår.)

Du kan også lese vilkårene her:

Tilknytnings- og nettleieavtale for innmatingskunder i lavspenningsnettet - Vedlegg 1

Tilknytnings- og nettleieavtale for innmatingskunder i lavspenningsnettet - Vedlegg 2

Trinn 3 - Forhåndsmelding

Når du har valgt anlegg og godtatt vilkår for tilknytning skal din el-installatør sende melding i Elsmart om «arbeid i målepunkt».

Trinn 4 – Montering og ferdigmelding

Når anlegget er montert og tilkoblet din el-installasjon, skal din el-installatør ferdigmelde arbeidet i Elsmart.

Trinn 5 – Avtale med strømleverandør

For å kunne selge overskuddskraft, må du som plusskunde ta kontakt med din strømleverandør og inngå en ny strømavtale om både kjøp og salg.

Det er ikke alle strømleverandører som har avtaler for plusskunder. Dersom du har en strømleverandør som ikke håndterer overskuddskraft, må du bytte strømleverandør.

Les mer om hvordan du kan velge strømleverandør her

Trinn 6 – Du er nå plusskunde

Du produserer nå kraft bak din måler. Den kraften du ikke bruker selv vil bli matet inn i nettet og du får betalt av din strømleverandør for overskuddskraften.

Informasjon om nettleie for plusskunder finner du her.

Ved å logge inn på Min side, eller logge inn på plugin.elhub.no kan du hente timesverdier fra AMS-måleren for forbruk og overskuddskraft.

Merk at verdiene her viser overskuddskraften som er matet ut på nettet. For total mengde produksjon må du hente verdier direkte fra ditt produksjonsutstyr.

Chat med oss
Ofte stilte spørsmål
Flytting
Endring av kontaktinformasjon
Fakturaspørsmål
Bygge/endre installasjon
Aktivering av HAN-port

INNFLYTTING

Ta kontakt med en strømleverandør som du ønsker å bruke. De vil hjelpe deg slik at du får avtale om kjøp av strøm. I tillegg vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding om din innflytting slik at du blir registrert med en nettleieavtale.

UTFLYTTING

Ta kontakt med din strømleverandør. Når de får beskjed om oppsigelsen så vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding slik at nettleieavtalen sies opp. Husk å gi beskjed så raskt som mulig for å unngå at du betaler for en bolig du har flyttet fra.

Det er din strømleverandør som skal utføre oppgaver knyttet til flytting og endring av strømabonnement samt svare på spørsmål om faktura, forbruk og priser. Endring av kontaktinformasjon sendes automatisk videre fra strømleverandør til nettselskap via en nasjonal datahub. Ta derfor kontakt med din strømleverandør.

Dersom du ikke har strømleverandør, eller skal endre/bestille varsling ved strømstans kan du gjøre det på Min side

De aller fleste mottar en samlet faktura for både strøm og nettleie fra sin strømleverandør. Det er derfor avsenderen av fakturaen som kan svare på fakturaspørsmål, betalingsavtaler og lignende.

Om du mottar faktura direkte fra oss, eller ønsker å se grunnlaget for din nettleiefaktura kan du logge inn på Min side og se den der.

Veldig mange tjenester utføres av installatører som er godkjent gjennom en prekvalifiseringsordning.
Dette gjelder blant annet ny installasjon og endringer i eksisterende anlegg i din bolig. Les mer om dette og se oversikt over prekvalifiserte installatører her

Du må bestille åpning av HAN-porten før den kan tas i bruk. Logg inn på Min side og velg skjema for HAN-port. Det vil ta inntil to uker fra du bestiller åpning av HAN-porten, til den er klar for bruk. Du får en e-post så snart HAN-porten er klar for bruk.