Velkommen til Agder Energi Nett.

Bygger ut strømnettet

Høy byggeaktivitet i Arendals-området gjør at Agder Energi Nett bygger nytt nett, og oppgraderer det eksisterende, flere steder i distriktet.
- Her kommer den nye strømforsyningen til Stoa Øst næringspark. Det blir solide greier, lover Morten Råna, prosjektingeniør i Agder Energi Nett.

På Stoa industriområde og flere andre steder er det store utbyggingsplaner, og behovet for strømforsyning er stort.

- Nå bygger vi en robust høyspent kraftforsyning til den nye næringsparken på Stoa Øst. Med kraftig dimensjonering skal vi øke kapasiteten i området, sier prosjektingeniør Morten Råna i Agder Energi Nett.

400 millionerByggeaktiviteten i regionen er fortsatt høy, og det planlegges ny strømforsyning både til næringsbygg og boligområder. I Froland skal arbeidet med strømforsyning til Bliksåsen boligfelt med 500 boenheter i gang på høstparten.

I tillegg skal det utføres vedlikeholds- og oppgraderingsarbeid på dagens strømnett. Blant annet pågår arbeidet med ombygging av nettstasjoner i master for fullt. Myndighetene har satt som krav at betjening av disse skal foregå fra bakken fra 1. januar 2016.

- I år skal vi bygge om mellom 50 og 60 slike stasjoner i vårt forsyningsområde, lokalt øst i Agder. Totalt gjenstår det ca. 160 ombygginger i Aust- og Vest Agder, men vi ligger godt an og holder fremdriftsplanen som er ferdigstillelse innen januar 2015, ett år før fristen, sier Råna.

Totalt regner Agder Energi Nett med å investere rundt 400 millioner kroner i 2013 i nybygging og rehabilitering av eksisterende nett i begge Agder-fylkene.

Publisert 19.09.2013

Kundesenter stengt

Hei, vår chat er nå stengt. Åpningstid for chat er mandag til fredag kl 9- 14. Dersom din henvendelse gjelder feil i strømnettet må dette meldes via skjemaet "farlige forhold" på våre nettsider eller på telefon 3860 7272. Feilmeldingstjenesten er åpen hele døgnet.

Chat med oss
Ofte stilte spørsmål
Strømstøtteordning
Strømforbruket
Fakturaspørsmål
Flytting
Bygge/endre installasjon

Regjeringen har lagt fram en ordning om kompensasjon for høye strømpriser. Ordningen innebærer at alle kunder vil få deler av sine strømutgifter tilbakebetalt gjennom nettleien for strømforbruk knyttet til husholdningsformål.

Ordningen vil gjelde fra og med strømregningen for desember 2021 og er forlenget ut 2023.

Kunden får tilbakebetalt 55% av kostnadene over 70 øre per kWt eks mva. for desember 2021. Fra januar 2022 er prosentsatsen 80%. For september 2022 til og med mars 2023 økes den til 90 %. Fra april til og med september 2023 er den 80%, og oktober til og med desember 2023 økes den til 90%.

Kompensasjonsbeløpet vil bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie.

Les mer om ordningen her 

Ønsker du å følge med på strømforbruket og redusere kostnadene på strøm og nettleie, er det viktig å vite hvordan strømforbruket er i din bolig. Strømmåleren gir deg muligheten til å følge med på eget forbruk, analysere eget forbruksmønster og få hjelp til smartere strømbruk.

Logg deg inn på Min side for å se ditt forbruk.

Du kan også lese mer om strømforbruk i denne artikkelen.

De aller fleste mottar en samlet faktura for både strøm og nettleie fra sin strømleverandør. Det er derfor avsenderen av fakturaen som kan svare på fakturaspørsmål, betalingsavtaler og lignende.

Om du mottar faktura direkte fra oss, eller ønsker å se grunnlaget for din nettleiefaktura kan du logge inn på Min side og se den der.

INNFLYTTING

Ta kontakt med en strømleverandør som du ønsker å bruke. De vil hjelpe deg slik at du får avtale om kjøp av strøm. I tillegg vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding om din innflytting slik at du blir registrert med en nettleieavtale.

UTFLYTTING

Ta kontakt med din strømleverandør. Når de får beskjed om oppsigelsen så vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding slik at nettleieavtalen sies opp. Husk å gi beskjed så raskt som mulig for å unngå at du betaler for en bolig du har flyttet fra.

Veldig mange tjenester utføres av installatører som er godkjent gjennom en prekvalifiseringsordning.
Dette gjelder blant annet ny installasjon og endringer i eksisterende anlegg i din bolig. Les mer om dette og se oversikt over prekvalifiserte installatører her