Velkommen til Agder Energi Nett.

Godt forberedt på strømbrudd

Agder Energi Nett har til enhver tid en god beredskap for å håndtere strømbrudd når de oppstår.

– Samfunnet er i dag mer sårbart for strømbrudd enn tidligere. Vi er veldig bevisst samfunnsansvaret vårt, og i Nettsentralen er det alltid noen på jobb for å overvåke strømnettet på Agder. I store feilsituasjoner er vi flere hundre personer i egen organisasjon og i montørselskapene, som står på for å gjenopprette strømforsyningen til kundene våre, sier Vidar Jakobsen, seksjonsleder Nettstyring og beredskapsleder i Agder Energi Nett.

Vær og vind Værmeldingene følges nøye, og bemanningen på Nettsentralen, i montørstaben og i kundesenteret justeres ut fra meterologenes varsler. – Store snøfall, kraftig vind med orkan i kastene og tordenvær er de største utfordringene for strømforsyningen. Da er det ofte vanskelig fremkommelighet, og det vil kunne ta lengre tid før kundene får strømmen tilbake, sier Jakobsen. Han berømmer montørene som ofte må jobbe under svært vanskelige værforhold.

Leverer godt Kundene til Agder Energi Nett opplevde i 2011 færre strømbrudd enn landsgjennomsnittet. Det viser avbruddsstatistikken til Norges vassdrags- og energidirektorat.

– I 2011 hadde vi en leveringspålitelighet på 99,973 prosent mens landsgjennomsnittet var 99,965 prosent. I 2010 var leveringspåliteligheten vår 99,991 prosent, sier Jakobsen. Det vil ikke være mulig å få dette tallet til 100 prosent. Noe avbrudd må tross alt påregnes når det meste av strømnettet står utendørs.

– Etter nyttår hadde vi en rolig snøvinter, og det har vært lite tordenvær i sommer. Kundene våre har derfor så langt i 2012 opplevd lite strømbrudd, sier Jakobsen.

Ved strømbrudd sendes SMS-varsel til berørte kunder som har registrert mobilnummeret sitt hos Agder Energi Nett. Dette kan enkelt gjøres på Min side .

 

Publisert 14.11.2013

Kundesenter stengt

Hei, vår chat er nå stengt. Åpningstid for chat er mandag til fredag kl 9- 14. Dersom din henvendelse gjelder feil i strømnettet må dette meldes via skjemaet "farlige forhold" på våre nettsider eller på telefon 3860 7272. Feilmeldingstjenesten er åpen hele døgnet.

Chat med oss
Ofte stilte spørsmål
Strømstøtteordning
Strømforbruket
Fakturaspørsmål
Flytting
Bygge/endre installasjon

Regjeringen har lagt fram en ordning om kompensasjon for høye strømpriser. Ordningen innebærer at alle kunder vil få deler av sine strømutgifter tilbakebetalt gjennom nettleien for strømforbruk knyttet til husholdningsformål.

Ordningen vil gjelde fra og med strømregningen for desember 2021 og er forlenget ut 2023.

Kunden får tilbakebetalt 55% av kostnadene over 70 øre per kWt eks mva. for desember 2021. Fra januar 2022 er prosentsatsen 80%. For september 2022 til og med mars 2023 økes den til 90 %. Fra april til og med september 2023 er den 80%, og oktober til og med desember 2023 økes den til 90%.

Kompensasjonsbeløpet vil bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie.

Les mer om ordningen her 

Ønsker du å følge med på strømforbruket og redusere kostnadene på strøm og nettleie, er det viktig å vite hvordan strømforbruket er i din bolig. Strømmåleren gir deg muligheten til å følge med på eget forbruk, analysere eget forbruksmønster og få hjelp til smartere strømbruk.

Logg deg inn på Min side for å se ditt forbruk.

Du kan også lese mer om strømforbruk i denne artikkelen.

De aller fleste mottar en samlet faktura for både strøm og nettleie fra sin strømleverandør. Det er derfor avsenderen av fakturaen som kan svare på fakturaspørsmål, betalingsavtaler og lignende.

Om du mottar faktura direkte fra oss, eller ønsker å se grunnlaget for din nettleiefaktura kan du logge inn på Min side og se den der.

INNFLYTTING

Ta kontakt med en strømleverandør som du ønsker å bruke. De vil hjelpe deg slik at du får avtale om kjøp av strøm. I tillegg vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding om din innflytting slik at du blir registrert med en nettleieavtale.

UTFLYTTING

Ta kontakt med din strømleverandør. Når de får beskjed om oppsigelsen så vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding slik at nettleieavtalen sies opp. Husk å gi beskjed så raskt som mulig for å unngå at du betaler for en bolig du har flyttet fra.

Veldig mange tjenester utføres av installatører som er godkjent gjennom en prekvalifiseringsordning.
Dette gjelder blant annet ny installasjon og endringer i eksisterende anlegg i din bolig. Les mer om dette og se oversikt over prekvalifiserte installatører her