Velkommen til Agder Energi Nett.

Byttet 27 transformatorer

Torsdag formiddag brukte rundt 40 montører omtrent seks timer på å skifte ut 27 transformatorer i området ved Gjernes utenfor Risør.

- En slik operasjon krever mye logistikk. God planlegging har vært helt avgjørende for at vi klarte dette på så kort tid, sier Arne Gliddi, avdelingsleder for vedlikehold øst i Agder Energi Nett.

Onsdag kveld ble transformatorene klargjort for utkjøring i beredskapslageret på Stoa i Arendal for å sikre en effektiv flyt i arbeidet.

- Vi måtte gjøre en tilpassingsjobb på noen av dem, men alt i alt har operasjonen gått på skinner, sier Gliddi.

En så stor operasjon er langt i fra noe hverdagskost i Agder Energi Nett.

- Jeg kan ikke huske å ha vært med på noe tilsvarende, sier avdelingslederen.

Et mer robust nett
Uværet tidligere i november førte til at transformatoren på Maimyr, som omformer 22 kilovolt til seks kilovolt, ble ødelagt. En tilsvarende transformator ble leid inn fra Hafslund Energi for å gjenopprette strømforsyningen så raskt som mulig.

- Det ville tatt mange uker dersom vi skulle reparert eller bestilt en ny tilsvarende transformator. Derfor valgte vi å skifte ut samtlige 27 transformatorer på linjestrekket og fikk samtidig økt spenningsnivået, sier Gliddi.

Resultatet er et mer robust nett, med økt spenningsnivå fra seks kilovolt til 22 kilovolt, noe som er mer vanlig.

- Det er en form for standardisering. Det er mye enklere å reparere og få tak i reservedeler, dersom det skjer et utfall, sier Gliddi.

En hær av montører og maskiner
Å gjennomføre en så omfattende operasjon på under seks timer krever ikke bare logistikk og god planlegging, det krever også et stort antall montører og utstyr

- I tillegg til 40 montører har mange gravemaskiner, lastebiler og et helikopter bidratt til at vi nesten klarte å holde vår egen frist på seks timer, sier Gliddi fornøyd.

Publisert 23.11.2016

Kundesenter stengt

Hei, vår chat er nå stengt. Åpningstid for chat er mandag til fredag kl 9- 14. Dersom din henvendelse gjelder feil i strømnettet må dette meldes via skjemaet "farlige forhold" på våre nettsider eller på telefon 3860 7272. Feilmeldingstjenesten er åpen hele døgnet.

Chat med oss
Ofte stilte spørsmål
Strømstøtteordning
Strømforbruket
Fakturaspørsmål
Flytting
Bygge/endre installasjon

Regjeringen har lagt fram en ordning om kompensasjon for høye strømpriser. Ordningen innebærer at alle kunder vil få deler av sine strømutgifter tilbakebetalt gjennom nettleien for strømforbruk knyttet til husholdningsformål.

Ordningen vil gjelde fra og med strømregningen for desember 2021 og er forlenget ut 2023.

Kunden får tilbakebetalt 55% av kostnadene over 70 øre per kWt eks mva. for desember 2021. Fra januar 2022 er prosentsatsen 80%. For september 2022 til og med mars 2023 økes den til 90 %. Fra april til og med september 2023 er den 80%, og oktober til og med desember 2023 økes den til 90%.

Kompensasjonsbeløpet vil bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie.

Les mer om ordningen her 

Ønsker du å følge med på strømforbruket og redusere kostnadene på strøm og nettleie, er det viktig å vite hvordan strømforbruket er i din bolig. Strømmåleren gir deg muligheten til å følge med på eget forbruk, analysere eget forbruksmønster og få hjelp til smartere strømbruk.

Logg deg inn på Min side for å se ditt forbruk.

Du kan også lese mer om strømforbruk i denne artikkelen.

De aller fleste mottar en samlet faktura for både strøm og nettleie fra sin strømleverandør. Det er derfor avsenderen av fakturaen som kan svare på fakturaspørsmål, betalingsavtaler og lignende.

Om du mottar faktura direkte fra oss, eller ønsker å se grunnlaget for din nettleiefaktura kan du logge inn på Min side og se den der.

INNFLYTTING

Ta kontakt med en strømleverandør som du ønsker å bruke. De vil hjelpe deg slik at du får avtale om kjøp av strøm. I tillegg vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding om din innflytting slik at du blir registrert med en nettleieavtale.

UTFLYTTING

Ta kontakt med din strømleverandør. Når de får beskjed om oppsigelsen så vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding slik at nettleieavtalen sies opp. Husk å gi beskjed så raskt som mulig for å unngå at du betaler for en bolig du har flyttet fra.

Veldig mange tjenester utføres av installatører som er godkjent gjennom en prekvalifiseringsordning.
Dette gjelder blant annet ny installasjon og endringer i eksisterende anlegg i din bolig. Les mer om dette og se oversikt over prekvalifiserte installatører her