Velkommen til Agder Energi Nett.

Elsikkerhet er viktig i vinterkulda

Kuldebølgen over Sørlandet i januar og februar har sørget for rekordforbruk av strøm. Kalde vinterperioder er også den perioden på året med størst risiko for boligbranner. Magne Håland, leder for det lokale eltilsyn i Agder Energi Nett, oppfordrer folk til å passe på.

– Faren er for at det oppstår feil i det elektriske anlegget er definitiv størst om vinteren når anlegget har stor belastning, og vi vet også at feil i elektriske anlegg også ofte er årsak til boligbranner. Derfor er det viktig at vi følger godt med i denne perioden på året, sier Magne Håland, som anbefaler å starte sjekkrunden i sikringsskapet.

Du kan stryke hånda over sikringene og kjenne om noe føles unormalt varmt. Problematikken med varmgang kommer gjerne ikke over natta. I mange tilfeller kan man også lukte om noe er i ferd med å skje. Mange har oppgradert og bygd om anlegget de siste årene, men dette handler selvsagt også om økonomi. Denne investeringen står kanskje ikke på førsteplass når folk pusser opp, men anleggene er blitt generelt bedre, sier Magne Håland.

Magne Håland understreker også at behovet for en jevnlig sjekk av boligens brannvarslere er viktig for sikkerheten.

Skulle det oppstå brann er det viktig at det som finnes av brannvarslere fungerer. En god rutine er derfor ved jevne mellomrom å sjekke at brannvarslerne fungerer. Ikke minst kan det være lurt å ha ekstra batteri til brannvarsleren liggende. De fleste brannvarslere sier fra når batteriet begynner å bli tomt, og da er det viktig å bytte det ut med et nytt, og ikke bare ta det ut og la brannvarsleren stå uten batteri, sier Magne Håland.

Det lokale eltilsyn i Agder Energi Nett gjennomfører årlig rundt 10.000 kontroller, de fleste i private anlegg. Det er kundens ansvar å sørge for at det elektriske anlegget i eget hus er i forsvarlig stand.

Publisert 16.02.2021

Kundesenter stengt

Hei, vår chat er nå stengt. Åpningstid for chat er mandag til fredag kl 9- 14. Dersom din henvendelse gjelder feil i strømnettet må dette meldes via skjemaet "farlige forhold" på våre nettsider eller på telefon 3860 7272. Feilmeldingstjenesten er åpen hele døgnet.

Chat med oss
Ofte stilte spørsmål
Strømstøtteordning
Strømforbruket
Fakturaspørsmål
Flytting
Bygge/endre installasjon

Regjeringen har lagt fram en ordning om kompensasjon for høye strømpriser. Ordningen innebærer at alle kunder vil få deler av sine strømutgifter tilbakebetalt gjennom nettleien for strømforbruk knyttet til husholdningsformål.

Ordningen vil gjelde fra og med strømregningen for desember 2021 og er forlenget ut 2023.

Kunden får tilbakebetalt 55% av kostnadene over 70 øre per kWt eks mva. for desember 2021. Fra januar 2022 er prosentsatsen 80%. For september 2022 til og med mars 2023 økes den til 90 %. Fra april til og med september 2023 er den 80%, og oktober til og med desember 2023 økes den til 90%.

Kompensasjonsbeløpet vil bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie.

Les mer om ordningen her 

Ønsker du å følge med på strømforbruket og redusere kostnadene på strøm og nettleie, er det viktig å vite hvordan strømforbruket er i din bolig. Strømmåleren gir deg muligheten til å følge med på eget forbruk, analysere eget forbruksmønster og få hjelp til smartere strømbruk.

Logg deg inn på Min side for å se ditt forbruk.

Du kan også lese mer om strømforbruk i denne artikkelen.

De aller fleste mottar en samlet faktura for både strøm og nettleie fra sin strømleverandør. Det er derfor avsenderen av fakturaen som kan svare på fakturaspørsmål, betalingsavtaler og lignende.

Om du mottar faktura direkte fra oss, eller ønsker å se grunnlaget for din nettleiefaktura kan du logge inn på Min side og se den der.

INNFLYTTING

Ta kontakt med en strømleverandør som du ønsker å bruke. De vil hjelpe deg slik at du får avtale om kjøp av strøm. I tillegg vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding om din innflytting slik at du blir registrert med en nettleieavtale.

UTFLYTTING

Ta kontakt med din strømleverandør. Når de får beskjed om oppsigelsen så vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding slik at nettleieavtalen sies opp. Husk å gi beskjed så raskt som mulig for å unngå at du betaler for en bolig du har flyttet fra.

Veldig mange tjenester utføres av installatører som er godkjent gjennom en prekvalifiseringsordning.
Dette gjelder blant annet ny installasjon og endringer i eksisterende anlegg i din bolig. Les mer om dette og se oversikt over prekvalifiserte installatører her