Velkommen til Agder Energi Nett.

Glitre Nett blir navnet på fusjonert nettselskap

Som følge av fusjonen mellom Glitre Energi og Agder Energi slår også konsernets nettselskap seg sammen. Det nye selskapet skal hete Glitre Nett, og får en sentral rolle i elektrifiseringen av samfunnet og det grønne skiftet.
SER FREMOVER: f.v Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi og Tore Morten Wetterhus som blir leder for Glitre Nett.

− Nettselskapet har en nøkkelrolle for at samfunnet skal fungere, både i dag og i morgen. Tiden vi nå står i viser for alvor at strømnettet er vår viktigste infrastruktur for fremtiden. Skal Norge nå klimamålene må vi bruke mindre fossil energi og mer fornybar strøm. Denne strømmen må transporteres. Uten nettselskapet blir det ingen grønn omstilling, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi, som er det nye navnet på det fusjonerte konsernet.

Tore Morten Wetterhus bli leder for det nye fusjonerte nettselskapet, og han gleder seg til å samle to sterke fagmiljø.

− Det snakkes mye om økt elektrifisering og hvordan vi kan nå klimamålene, men det som det ikke snakkes like mye om er infrastrukturen som kreves for å få dette til. Når det skal bygges batterifabrikk i Arendal, eller ny industri skal etableres, så krever det mye av strømnettet. Nye linjer må bygges, og vi skal legge til rette både for industriutvikling, samfunnsutvikling og det grønne skiftet i våre regioner, sier Tore Morten Wetterhus. 

Et av de største nettselskapene i Norge
Glitre Nett vil bli et av de største nettselskapene i Norge med vel 310.000 nettkunder. Sammen har selskapet mer enn 30.000 km med regionalnett og distribusjonsnett i sitt forsyningsområde, med 133 transformator- og koblingsstasjoner, og mer enn 12.000 nettstasjoner.

− Glitre Nett får nærmere 350 dyktige medarbeider som skal sikre at vi fortsetter å levere ren energi for kundene våre, slik at samfunnet fungerer, både i dag og for fremtiden, sier Wetterhus.

I likhet med konsernets nye navn, har ansatte vært en del av en involverende prosess for å komme med navneforslag på det nye nettselskapet.

− Navnet Glitre Nett var det mange ansatte i både Agder Energi Nett, Glitre Energi Nett og i konsernet som hadde foreslått som navn på det fusjonerte nettselskapet. Selv om noen kanskje ikke vil si at det er helt nytt, er det et flott navn som mange allerede har positive holdninger til, det er kjent i bransjen, og nå skal vi ta med oss det beste fra de to fusjonerte nettselskapene inn i det nye store nettselskapet Glitre Nett, avslutter Wetterhus.

En del av Å Energi
Glitre Nett blir en del av Å Energi, som vil være Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden. Navnet på konsernet ble lansert 24. oktober, og viser både til konsernenes fundament, vannkraften, men symboliserer også handlekraften som trengs for å bidra til en verden som drives av ren energi.

 

Publisert 04.11.2022

Kundesenter stengt

Hei, vår chat er nå stengt. Åpningstid for chat er mandag til fredag kl 9- 14. Dersom din henvendelse gjelder feil i strømnettet må dette meldes via skjemaet "farlige forhold" på våre nettsider eller på telefon 3860 7272. Feilmeldingstjenesten er åpen hele døgnet.

Chat med oss
Ofte stilte spørsmål
Strømstøtteordning
Strømforbruket
Fakturaspørsmål
Flytting
Bygge/endre installasjon

Regjeringen har lagt fram en ordning om kompensasjon for høye strømpriser. Ordningen innebærer at alle kunder vil få deler av sine strømutgifter tilbakebetalt gjennom nettleien for strømforbruk knyttet til husholdningsformål.

Ordningen vil gjelde fra og med strømregningen for desember 2021 og er forlenget ut 2023.

Kunden får tilbakebetalt 55% av kostnadene over 70 øre per kWt eks mva. for desember 2021. Fra januar 2022 er prosentsatsen 80%. For september 2022 til og med mars 2023 økes den til 90 %. Fra april til og med september 2023 er den 80%, og oktober til og med desember 2023 økes den til 90%.

Kompensasjonsbeløpet vil bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie.

Les mer om ordningen her 

Ønsker du å følge med på strømforbruket og redusere kostnadene på strøm og nettleie, er det viktig å vite hvordan strømforbruket er i din bolig. Strømmåleren gir deg muligheten til å følge med på eget forbruk, analysere eget forbruksmønster og få hjelp til smartere strømbruk.

Logg deg inn på Min side for å se ditt forbruk.

Du kan også lese mer om strømforbruk i denne artikkelen.

De aller fleste mottar en samlet faktura for både strøm og nettleie fra sin strømleverandør. Det er derfor avsenderen av fakturaen som kan svare på fakturaspørsmål, betalingsavtaler og lignende.

Om du mottar faktura direkte fra oss, eller ønsker å se grunnlaget for din nettleiefaktura kan du logge inn på Min side og se den der.

INNFLYTTING

Ta kontakt med en strømleverandør som du ønsker å bruke. De vil hjelpe deg slik at du får avtale om kjøp av strøm. I tillegg vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding om din innflytting slik at du blir registrert med en nettleieavtale.

UTFLYTTING

Ta kontakt med din strømleverandør. Når de får beskjed om oppsigelsen så vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding slik at nettleieavtalen sies opp. Husk å gi beskjed så raskt som mulig for å unngå at du betaler for en bolig du har flyttet fra.

Veldig mange tjenester utføres av installatører som er godkjent gjennom en prekvalifiseringsordning.
Dette gjelder blant annet ny installasjon og endringer i eksisterende anlegg i din bolig. Les mer om dette og se oversikt over prekvalifiserte installatører her