Velkommen til Agder Energi Nett.

Moder natur er vår største utfordring

Driftskoordinator Andreas Storbukås er en av flere på Nettsentralen som passer på at det er lys i lampene på Agder. Og når ekstremvær først slår ut nettlinjer i Agder, kjenner Andreas at han gjør en viktig jobb.

På Nettsentralen jobbes det hele døgnet, og på dager med mye vær er det ekstra høyt tempo.

- Det er en spesiell følelse når ekstremvær slår innover strømnettet vårt. Vi kan risikere at 20-30.000 kunder er uten strøm og vi har da mellom 50 til 150 montører som forsøker å hjelpe oss i kampen mot moder natur. Da er det action på jobb og vi føler at jobben vi gjør er ekstremt viktig. Det meste i samfunnet stopper jo opp uten strøm, sier driftskoordinatoren.

Agder Energi Nett overfører energi til 190 000 kunder på Agder. Det medfører en viktig samfunnsoppgave.

- Vi er opptatt av å drive nettet på en sikker og effektiv måte. Vedlikehold av strømnettet er viktig slik at vi ikke får uønskede strømbrudd. I mange tilfeller kan vedlikehold utføres uten strømstans, men noen ganger må strømnettet kobles ut mens arbeidet pågår. Da skal det planlegges, kunder skal varsles, og vi må passe på at hele prosessen gjennomføres på rett måte, sier Storbukås.

Enklere med smart strøm
Innen 2019 skal alle landets strømkunder ha fått montert nye, smarte strømmålere. Dette har også stor påvirkning for Nettsentralen.

- Med smart strømmåling, får vi bedre oversikt over strømforsyningen. Da blir det enklere for oss å oppdage feil i strømnettet, som for eksempel ved strømbrudd og jordfeil. Da klarer vi også å gjenopprette strømnettet raskere, sier driftskoordinatoren.

 

Les mer om vår virksomhet her: http://www.aenett.no/virksomhet/om-ae-nett/

 

Les mer om smart strøm her: http://www.aenett.no/smartstrom/

 

Publisert 30.09.2016