Velkommen til Agder Energi Nett.

Moder natur er vår største utfordring

Driftskoordinator Andreas Storbukås er en av flere på Nettsentralen som passer på at det er lys i lampene på Agder. Og når ekstremvær først slår ut nettlinjer i Agder, kjenner Andreas at han gjør en viktig jobb.

På Nettsentralen jobbes det hele døgnet, og på dager med mye vær er det ekstra høyt tempo.

- Det er en spesiell følelse når ekstremvær slår innover strømnettet vårt. Vi kan risikere at 20-30.000 kunder er uten strøm og vi har da mellom 50 til 150 montører som forsøker å hjelpe oss i kampen mot moder natur. Da er det action på jobb og vi føler at jobben vi gjør er ekstremt viktig. Det meste i samfunnet stopper jo opp uten strøm, sier driftskoordinatoren.

Agder Energi Nett overfører energi til 190 000 kunder på Agder. Det medfører en viktig samfunnsoppgave.

- Vi er opptatt av å drive nettet på en sikker og effektiv måte. Vedlikehold av strømnettet er viktig slik at vi ikke får uønskede strømbrudd. I mange tilfeller kan vedlikehold utføres uten strømstans, men noen ganger må strømnettet kobles ut mens arbeidet pågår. Da skal det planlegges, kunder skal varsles, og vi må passe på at hele prosessen gjennomføres på rett måte, sier Storbukås.

Enklere med smart strøm
Innen 2019 skal alle landets strømkunder ha fått montert nye, smarte strømmålere. Dette har også stor påvirkning for Nettsentralen.

- Med smart strømmåling, får vi bedre oversikt over strømforsyningen. Da blir det enklere for oss å oppdage feil i strømnettet, som for eksempel ved strømbrudd og jordfeil. Da klarer vi også å gjenopprette strømnettet raskere, sier driftskoordinatoren.

 

Les mer om vår virksomhet her: http://www.aenett.no/virksomhet/om-ae-nett/

 

Les mer om smart strøm her: http://www.aenett.no/smartstrom/

 

Publisert 30.09.2016

Kundesenter stengt

Hei, vår chat er nå stengt. Åpningstid for chat er mandag til fredag kl 9- 14. Dersom din henvendelse gjelder feil i strømnettet må dette meldes via skjemaet "farlige forhold" på våre nettsider eller på telefon 3860 7272. Feilmeldingstjenesten er åpen hele døgnet.

Chat med oss
Ofte stilte spørsmål
Strømstøtteordning
Strømforbruket
Fakturaspørsmål
Flytting
Bygge/endre installasjon

Regjeringen har lagt fram en ordning om kompensasjon for høye strømpriser. Ordningen innebærer at alle kunder vil få deler av sine strømutgifter tilbakebetalt gjennom nettleien for strømforbruk knyttet til husholdningsformål.

Ordningen vil gjelde fra og med strømregningen for desember 2021 og er forlenget ut 2023.

Kunden får tilbakebetalt 55% av kostnadene over 70 øre per kWt eks mva. for desember 2021. Fra januar 2022 er prosentsatsen 80%. For september 2022 til og med mars 2023 økes den til 90 %. Fra april til og med september 2023 er den 80%, og oktober til og med desember 2023 økes den til 90%.

Kompensasjonsbeløpet vil bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie.

Les mer om ordningen her 

Ønsker du å følge med på strømforbruket og redusere kostnadene på strøm og nettleie, er det viktig å vite hvordan strømforbruket er i din bolig. Strømmåleren gir deg muligheten til å følge med på eget forbruk, analysere eget forbruksmønster og få hjelp til smartere strømbruk.

Logg deg inn på Min side for å se ditt forbruk.

Du kan også lese mer om strømforbruk i denne artikkelen.

De aller fleste mottar en samlet faktura for både strøm og nettleie fra sin strømleverandør. Det er derfor avsenderen av fakturaen som kan svare på fakturaspørsmål, betalingsavtaler og lignende.

Om du mottar faktura direkte fra oss, eller ønsker å se grunnlaget for din nettleiefaktura kan du logge inn på Min side og se den der.

INNFLYTTING

Ta kontakt med en strømleverandør som du ønsker å bruke. De vil hjelpe deg slik at du får avtale om kjøp av strøm. I tillegg vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding om din innflytting slik at du blir registrert med en nettleieavtale.

UTFLYTTING

Ta kontakt med din strømleverandør. Når de får beskjed om oppsigelsen så vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding slik at nettleieavtalen sies opp. Husk å gi beskjed så raskt som mulig for å unngå at du betaler for en bolig du har flyttet fra.

Veldig mange tjenester utføres av installatører som er godkjent gjennom en prekvalifiseringsordning.
Dette gjelder blant annet ny installasjon og endringer i eksisterende anlegg i din bolig. Les mer om dette og se oversikt over prekvalifiserte installatører her