Velkommen til Agder Energi Nett.

Status om strømbruddene søndag kveld

Kl. 22.40 var 2.967 kunder uten strøm. Rundt 50 montører er ute på feilrettingsarbeid nå i kveld, og om lag 25 montører fortsetter utover natten.

Tidlig mandag morgen skal rundt 80 montører fortsette med feilrettingsarbeidet.

For til sammen 1.500 kunder er skadene på strømnettet så omfattende at vi ikke har mulighet til å få reparert disse og gjenopprettet strømforsyningen før tidligst mandag. Av hensyn til montørenes sikkerhet må feilrettingsarbeid i mørket begrenses. Vi forsterker innsatsen med reparasjon av disse skadene fra mandag morgen. Det er dessverre ikke mulig å legge om strømforsyningen til disse kundene. Vi beklager ulempene dette fører til for dem. Kundene dette gjelder blir informert via SMS-varsel.

Dette er et helt spesielt værfenomen.
Det som skjedde lørdag var at regnværet gikk over til sludd og senere snø. Det ble kaldere og det bygde seg da opp med snø og is på trærne. Når de ble for tunge, veltet de over linjene og forårsaket strømbrudd.

Store mengder snø og is har også lagt seg på selve strømnettet. Jordlinjer, dvs. ledninger som ikke er strømførende, har blitt så tunge av snø og is at de har falt ned på de strømførende linjene og kortsluttet disse.

Disse to spesielle værfenomenene har til sammen skapt problemer. Sist det skjedde var i 2006.

Publisert 06.11.2016