Velkommen til Agder Energi Nett.

Strømstøtten fortsetter

Som følge av betydelig lavere strømpriser i oktober sammenlignet med september, ble også strømstøtten lavere. I oktober var strømstøtten til privatkunder på Agder 69, 99 øre/kWh, mens den i september var på 324,77 øre/kWh.

Strømprisene hittil i november har vært lave, og prisene de to første ukene er de laveste vi har hatt i Sør-Norge på denne tiden av året på to år. Det betyr at gjennomsnittsprisen på strøm for november måned vil kunne ende opp på under 70 øre/kWh eks mva, noe som er utgangspunktet for utbetaling av strømstøtte. Blir gjennomsnittsprisen under 70 øre/kWh eks mva. blir det ingen utbetaling av strømstøtte. Strømstøtteordningen forsvinner likevel ikke, og vil foreløpig vare ut mars 2023.

Hvordan utbetales strømstøtten?
Strømstøtten kommer som fratrekk på nettleiefakturaen. De aller fleste strømkundene mottar samlet faktura for både nettleie og strøm fra sin strømleverandør, også kalt gjennomfakturering. Da kommer strømstøtten som fratrekk på denne fakturaen.

Dersom du har byttet strømleverandør fra en leverandør uten gjennomfakturering og til en ny leverandør som gjennomfakturerer, vil strømstøtten komme som fratrekk på faktura til den nye strømleverandøren. Det er aktiv strømleverandør på faktureringstidspunktet som avgjør hvordan strømstøtten kommer til fratrekk.

Kontroller ditt kontonummer på Min side
Har du derimot ikke avtale med en strømleverandør som gjennomfakturerer, så vil strømstøtten komme som fratrekk på nettleiefakturaen som sendes direkte til deg fra Agder Energi Nett. Dersom stønaden overstiger beløpet du skulle betalt i nettleie vil overskytende beløp utbetales direkte til din konto. Om du ikke har mottatt strømstøtte fra oss så kan årsaken være at vi mangler eller har feil kontonummer. Vi anbefaler at du logger inn på Min side. Velg «kontonummer» i menyen. Der kan du kontrollere og oppdatere ditt kontonummer.

Publisert 15.11.2022

Kundesenter stengt

Hei, vår chat er nå stengt. Åpningstid for chat er mandag til fredag kl 9- 14. Dersom din henvendelse gjelder feil i strømnettet må dette meldes via skjemaet "farlige forhold" på våre nettsider eller på telefon 3860 7272. Feilmeldingstjenesten er åpen hele døgnet.

Chat med oss
Ofte stilte spørsmål
Strømstøtteordning
Strømforbruket
Fakturaspørsmål
Flytting
Bygge/endre installasjon

Regjeringen har siden desember 2021 gitt midlertidig strømstøtte for å hjelpe husholdningskundene med de historisk høye strømprisene. Fra 1. juni 2023 dekker staten 90% over 70 øre per kilowattime. Strømstøtten trekkes automatisk fra på din faktura for nettleie. 

Norge er delt opp i fem prisområder, og det er spotprisen i prisområdet målepunktet ditt tilhører som strømstøtten beregnes ut fra. 

Fra 1. september endres beregningsgrunnlaget for strømstøtten. Den vil nå basere seg på spotprisen time for time i stedet for et månedssnitt.

Les mer om ordningen her

Ønsker du å følge med på strømforbruket og redusere kostnadene på strøm og nettleie, er det viktig å vite hvordan strømforbruket er i din bolig. Strømmåleren gir deg muligheten til å følge med på eget forbruk, analysere eget forbruksmønster og få hjelp til smartere strømbruk.

Logg deg inn på Min side for å se ditt forbruk.

Du kan også lese mer om strømforbruk i denne artikkelen.

De aller fleste mottar en samlet faktura for både strøm og nettleie fra sin strømleverandør. Det er derfor avsenderen av fakturaen som kan svare på fakturaspørsmål, betalingsavtaler og lignende.

Om du mottar faktura direkte fra oss, eller ønsker å se grunnlaget for din nettleiefaktura kan du logge inn på Min side og se den der.

INNFLYTTING

Ta kontakt med en strømleverandør som du ønsker å bruke. De vil hjelpe deg slik at du får avtale om kjøp av strøm. I tillegg vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding om din innflytting slik at du blir registrert med en nettleieavtale.

UTFLYTTING

Ta kontakt med din strømleverandør. Når de får beskjed om oppsigelsen så vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding slik at nettleieavtalen sies opp. Husk å gi beskjed så raskt som mulig for å unngå at du betaler for en bolig du har flyttet fra.

Veldig mange tjenester utføres av installatører som er godkjent gjennom en prekvalifiseringsordning.
Dette gjelder blant annet ny installasjon og endringer i eksisterende anlegg i din bolig. Les mer om dette og se oversikt over prekvalifiserte installatører her