Velkommen til Agder Energi Nett.
  • Du er her:
  • Forside
  • / AMS-måleren
Avanserte Måle- og Styringssystemer (AMS)

Strømnettet i Norge moderniseres, og innføringen av AMS-målere har i den forbindelse  vært et viktig ledd i utviklingen av infrastrukturen. Ettersom AMS-målerne gir nettselskapene bedre oversikt over bruken av strømmnettet, vil behovet for fremtidige utbygginger av nettet reduseres. På sikt vil dette også kunne redusere nettleien. 

 

AMS-måleren gir nye muligheter for å styre strømforbruket, både for kundene og for hele kraftsystemet. For deg som kunde betyr det at du kan spare strøm og få en sikrere og mer fleksibel strømforsyning ved hjelp av den digitale teknologien. Nettselskapet vil også kunne raskere oppdage og rette feil i strømnettet som gjør strømforsyningen til våre kunder sikrere.

Enklere
Med AMS-måler installert, har du som kunde fått én mindre ting å tenke på. Måleren registrerer strømforbruket på timesbasis og sender informasjonen automatisk over til nettselskapet slik at du kan bruke tiden din på andre ting enn å lese av strømmen. Automatisk avlesning på timebasis vil danne grunnlaget for en mer korrekt faktura fordi fakturabeløpet baserer seg på hva strømmen faktisk kostet på det tidspunkt du brukte den. Helt enkelt får du en bedre og mer detaljert oversikt over strømforbruket ditt. Men ta det helt med ro, vi kan kun se hvor mye strøm du bruker, ikke hva du bruker den til.

Smartere
Ny teknologi gir nye muligheter. Med ny måler kan du, om du ønsker, ta i bruk tilleggstjenester som kan hjelpe deg med å effektivisere og redusere strømforbruket ditt. Du står selv fritt til å velge leverandør av denne typen tilleggsutstyr. Målerne er utstyrt med en HAN-port (Home Area Network) – et grensesnitt som gir deg mulighet til å hente ut relevant og detaljert informasjon om eget forbruk på 10 sekunders nivå. 

Sikrere
Med bedre oversikt over strømforsyningen vil vi raskere kunne oppdage og gjenopprette feil i strømnettet. I tillegg til å få informasjon ved strømbrudd, vil AMS-målerne gjøre det lettere å påvise jordfeil eller oppdage problemer med spenningskvaliteten.

Kundesenter stengt

Hei, vår chat er nå stengt. Åpningstid for chat er mandag til fredag kl 9- 14. Dersom din henvendelse gjelder feil i strømnettet må dette meldes via skjemaet "farlige forhold" på våre nettsider eller på telefon 3860 7272. Feilmeldingstjenesten er åpen hele døgnet.

Chat med oss
Ofte stilte spørsmål
Strømstøtteordning
Strømforbruket
Fakturaspørsmål
Flytting
Bygge/endre installasjon

Regjeringen har siden desember 2021 gitt midlertidig strømstøtte for å hjelpe husholdningskundene med de historisk høye strømprisene. Fra 1. juni 2023 dekker staten 90% over 70 øre per kilowattime. Strømstøtten trekkes automatisk fra på din faktura for nettleie. 

Norge er delt opp i fem prisområder, og det er spotprisen i prisområdet målepunktet ditt tilhører som strømstøtten beregnes ut fra. 

Fra 1. september endres beregningsgrunnlaget for strømstøtten. Den vil nå basere seg på spotprisen time for time i stedet for et månedssnitt.

Les mer om ordningen her

Ønsker du å følge med på strømforbruket og redusere kostnadene på strøm og nettleie, er det viktig å vite hvordan strømforbruket er i din bolig. Strømmåleren gir deg muligheten til å følge med på eget forbruk, analysere eget forbruksmønster og få hjelp til smartere strømbruk.

Logg deg inn på Min side for å se ditt forbruk.

Du kan også lese mer om strømforbruk i denne artikkelen.

De aller fleste mottar en samlet faktura for både strøm og nettleie fra sin strømleverandør. Det er derfor avsenderen av fakturaen som kan svare på fakturaspørsmål, betalingsavtaler og lignende.

Om du mottar faktura direkte fra oss, eller ønsker å se grunnlaget for din nettleiefaktura kan du logge inn på Min side og se den der.

INNFLYTTING

Ta kontakt med en strømleverandør som du ønsker å bruke. De vil hjelpe deg slik at du får avtale om kjøp av strøm. I tillegg vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding om din innflytting slik at du blir registrert med en nettleieavtale.

UTFLYTTING

Ta kontakt med din strømleverandør. Når de får beskjed om oppsigelsen så vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding slik at nettleieavtalen sies opp. Husk å gi beskjed så raskt som mulig for å unngå at du betaler for en bolig du har flyttet fra.

Veldig mange tjenester utføres av installatører som er godkjent gjennom en prekvalifiseringsordning.
Dette gjelder blant annet ny installasjon og endringer i eksisterende anlegg i din bolig. Les mer om dette og se oversikt over prekvalifiserte installatører her