Velkommen til Agder Energi Nett.

Enkle tips til strømsparing

Kjenner du på at strømregningene gjerne skulle vært lavere? Her er noen enkle tips for strømsparing.

1. Senk innetemperaturen med 1 grad. 
For hver grad du senker innetemperaturen sparer du cirka fem prosent av kostnadene til oppvarming. Kanskje trenger du ikke ha på varme på soverommene, men bare åpne dørene for å slippe inn varme noen timer før du legger deg? Generelt anbefales det å ha en innetemperatur på 18-21°C. Men husk: Er det vinter og kaldt kan det være greit å ha en romtemperatur på minst 15 °C, så ikke rørene dine fryser.

2. Bruk tidsstyring av varmekildene. 
Med tidsstyring kan du spare strøm ved å bruke varme kun når du trenger det. Du kan bruke sentralstyring for temperaturkontroll over hele boligen, eller et koblingsur for å slå av og på strømmen til faste tider.

3. Luft kjapt og intensivt. 
Da unngår du nedkjøling, og du slipper ikke ut varmen din «til kråka».

4. Trekk for gardinene om kvelden. 
Dette reduserer varmetapet.

5. Skru av lys og varme i rom som ikke er i bruk. 
Om du ikke vil skru varmen helt av, kan du kanskje redusere den?

6. Skru av varmekilder.
Skru av varmekilder du ikke har behov for om du er borte over en lengre periode. Men husk å ikke skru av så mye varme at rørene dine fryser.

7. Fyr med ved dersom du har muligheten. 
En varm, knitrende peisovn er jo også mye koseligere enn en elektrisk ovn.

8. Ta kortere dusjer. 
Nest etter oppvarming av boligen, bruker vi mest strøm på oppvarming av vann. Derfor kan det være lurt å ta kortere dusjer når strømprisene er høye. Det er smartere å dusje enn å bade i badekar, da sistnevnte bruker enda mer vann.

9. Forsøk å senke temperaturen på varmtvannstanken til 65 grader.
Men aldri under 60 grader - dette på grunn av faren for legionellabakterier.

10. Reduser bruken av tørketrommel. 
Det er bedre for klærne dine, bedre for miljøet og bedre for lommeboken.

11. Vent med å kjøre vaskemaskin og oppvaskmaskin til de er helt fulle.
De fleste maskiner bruker like mye energi, enten de er fulle eller halvfulle. Da er det bedre økonomi å vente. 

12. Skru av tørkeprogrammet på oppvaskmaskinen.
Oppvasken tørker fint av seg selv ved hjelp av varmen i maskinen. Det er bare å åpne døren til maskinen på gløtt når den er ferdig, så tørker koppene dine på null komma niks.

13. Bruk sparepærer eller LED-pærer utendørs og i kalde rom.
Vanlige lyspærer omdanner kun cirka 5 prosent av energien til synlig lys, resten blir til varme. I en sparepære blir 80 prosent av energien til lys, og de varer mye lengre.

14. Slå TV-en og PC-en helt av.
Mange apparater bruker like mye strøm når de står i standby som når de er i bruk.

Kilde: energinorge.no

Kundesenter stengt

Hei, vår chat er nå stengt. Åpningstid for chat er mandag til fredag kl 9- 14. Dersom din henvendelse gjelder feil i strømnettet må dette meldes via skjemaet "farlige forhold" på våre nettsider eller på telefon 3860 7272. Feilmeldingstjenesten er åpen hele døgnet.

Chat med oss
Ofte stilte spørsmål
Strømstøtteordning
Strømforbruket
Fakturaspørsmål
Flytting
Bygge/endre installasjon

Regjeringen har lagt fram en ordning om kompensasjon for høye strømpriser. Ordningen innebærer at alle kunder vil få deler av sine strømutgifter tilbakebetalt gjennom nettleien for strømforbruk knyttet til husholdningsformål.

Ordningen vil gjelde fra og med strømregningen for desember 2021 og er forlenget ut 2023.

Kunden får tilbakebetalt 55% av kostnadene over 70 øre per kWt eks mva. for desember 2021. Fra januar 2022 er prosentsatsen 80%. For september 2022 til og med mars 2023 økes den til 90 %. Fra april til og med september 2023 er den 80%, og oktober til og med desember 2023 økes den til 90%.

Kompensasjonsbeløpet vil bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie.

Les mer om ordningen her 

Ønsker du å følge med på strømforbruket og redusere kostnadene på strøm og nettleie, er det viktig å vite hvordan strømforbruket er i din bolig. Strømmåleren gir deg muligheten til å følge med på eget forbruk, analysere eget forbruksmønster og få hjelp til smartere strømbruk.

Logg deg inn på Min side for å se ditt forbruk.

Du kan også lese mer om strømforbruk i denne artikkelen.

De aller fleste mottar en samlet faktura for både strøm og nettleie fra sin strømleverandør. Det er derfor avsenderen av fakturaen som kan svare på fakturaspørsmål, betalingsavtaler og lignende.

Om du mottar faktura direkte fra oss, eller ønsker å se grunnlaget for din nettleiefaktura kan du logge inn på Min side og se den der.

INNFLYTTING

Ta kontakt med en strømleverandør som du ønsker å bruke. De vil hjelpe deg slik at du får avtale om kjøp av strøm. I tillegg vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding om din innflytting slik at du blir registrert med en nettleieavtale.

UTFLYTTING

Ta kontakt med din strømleverandør. Når de får beskjed om oppsigelsen så vil de også sørge for at Agder Energi Nett får melding slik at nettleieavtalen sies opp. Husk å gi beskjed så raskt som mulig for å unngå at du betaler for en bolig du har flyttet fra.

Veldig mange tjenester utføres av installatører som er godkjent gjennom en prekvalifiseringsordning.
Dette gjelder blant annet ny installasjon og endringer i eksisterende anlegg i din bolig. Les mer om dette og se oversikt over prekvalifiserte installatører her